Linkbuilding

Learn the Basics of Quality Link Building for SEO

inks zijn belangrijk voor SEO. En linkbuilding moet daarom zeker deel uitmaken van uw holistische SEO-strategie . Maar belangrijker is dat linkbuilding deel moet uitmaken van uw groeistrategie. Koppelingen moeten u helpen verkeer rechtstreeks naar uw site te genereren. In dit bericht beschrijf ik 6 belangrijke stappen voor een succesvolle linkbuilding-strategie, de holistische SEO-manier.

Linkbuilding als onderdeel van uw groeistrategie

Links helpen je pagina’s om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google, dit bericht legt uit waarom . Dat is volkomen waar. Dat is echter niet het enige wat links doen. Backlinks helpen ook bij het verkrijgen van meer (verwijzings) verkeer naar uw site via die links. Wanneer u uw strategie voor linkbuilding bepaalt, moet u er rekening mee houden: de reden waarom links zijn uitgevonden, was om u naar pagina’s te sturen die u ook leuk vindt. Gebruik linkbuilding als een strategie voor de groei van uw websitepubliek en plaats links op sites die daadwerkelijk verkeer naar uw eigen site genereren.

Een goede link leidt in de eerste plaats het verkeer naar uw site.

Stap 1: Leer je publiek kennen
Als je wilt dat je publiek groeit, moet je weten hoe je je publiek kunt uitbreiden of hoe je een nieuw publiek kunt vinden. Je moet daarom twee dingen weten: wie is mijn publiek nu en hoe ziet mijn ideale publiek eruit. Bij Yoast.com zijn we bijvoorbeeld begonnen met een publiek dat hoofdzakelijk bestaat uit (web) ontwikkelaars, maar we hebben ernaar gestreefd een publiek te bereiken dat bestaat uit een meer algemene groep van WordPress-gebruikers (terwijl we het oorspronkelijke ontwikkelaarspubliek behouden). We hebben onze inhoud aangepast aan deze nieuwe groep mensen, maar om deze ‘nieuwe’ doelgroepen te bereiken, waren links van andere websites naar onze nieuwe (minder nerdy) inhoud ook belangrijk. Je moet wat onderzoek doen om je publiek te leren kennen .

Stap 2: Maak een lijst met websites die een beroep doen op uw gewenste doelgroep
Als u een duidelijk beeld hebt van uw huidige en gewenste doelgroep, kunt u een lijst met websites maken die u mogelijk kunnen helpen bij het bereiken van uw nieuwe doelgroep. Zoek naar die websites die al een beroep doen op uw gewenste doelgroep. Links van deze websites kunnen u helpen om uw nieuwe doelgroep te bereiken.

Stap 3: Schrijf verbazingwekkende inhoud
Om ervoor te zorgen dat andere websites naar uw inhoud linken, moet uw inhoud eenvoudigweg verbluffend zijn . En nog belangrijker, het moet een beroep doen op het publiek dat u wilt maken van uw lezers of kopers. Zorg ervoor dat uw stukken en artikelen goed gestructureerd en mooi geschreven zijn .

Stap 4: koppel inhoud aan websites
Als je een geweldige blogpost hebt geschreven, moet je een duik nemen in de lijst die je hebt gemaakt als onderdeel van je groeistrategie (stap 2). Kies sites uit die lijst die mogelijk kunnen linken naar het artikel dat u hebt geschreven. Als je een long tail keyword-benadering hebt (schrijven over kleine en niche-onderwerpen), zal het aantal websites dat geschikt is om te linken naar je blogpost klein zijn. Doe een poging om die websites te vinden die echt passen in het specifieke onderwerp van uw blogpost of artikel. Deze websites zullen waarschijnlijk zeer bereid zijn om te linken, omdat uw blogpost echt bij hun inhoud past. Wat nog belangrijker is, zullen bezoekers die naar uw website komen na die link echt geïnteresseerd zijn in het onderwerp van uw artikel (het maken van kansen op conversie en terugkerende bezoeken veel hoger).

Stap 5: Reik uit
Als je echt moeite hebt gedaan om zowel inhoud te schrijven als websites te vinden die passen bij de inhoud van je artikel, neem dan contact op met de website die je naar je site wilt linken. Vertel hen over de inhoud of het product en vraag hen om erover te schrijven en er een link naar te maken. De meeste mensen zullen graag over je product schrijven als dit betekent dat ze het gratis zullen ontvangen! U kunt e-mail gebruiken, maar in veel gevallen is Twitter of zelfs een telefoongesprek een geweldige manier om ook met mensen in contact te komen. Zorg ervoor dat u op een persoonlijke manier contact opneemt, stuur nooit automatische e-mails.

Stap 6: Gebruik sociale media!
Als je inhoud origineel en goed gestructureerd is, kun je nieuwe doelgroepen bereiken (en koppelingen krijgen) door ook sociale media te gebruiken . Zorg ervoor dat je twittert over je blog, stuur misschien wat tweets naar specifieke personen waarvan je denkt dat ze je artikel misschien leuk vinden. Facebook is ook een geweldige manier om bekendheid te krijgen voor je artikelen (misschien … zelfs een beetje promoten?). En zoals veel mensen uw artikelen leuk vinden, tweeten en delen, kunt u ook nog meer links ontvangen.

Conclusie: linkbuilding is een groeistrategie

Linkbuilding is een succesvolle strategie voor het opbouwen van een link moet er altijd op gericht zijn om een ​​nieuw, gewenst publiek naar uw website te brengen. Een (welkom) neveneffect wordt dan een hogere positie in Google. Zolang je linkbuilding beschouwt als een manier om andere sites te bereiken om meer bezoekers van die site te krijgen, doe je het op de ‘juiste’ manier.