Linkbuilding

Learn the Basics of Quality Link Building for SEO

Het is geen geheim dat Google links gebruikt om de autoriteit van webpagina’s te meten. Als een webpagina links uit andere pagina’s van Google’s algoritme aantrekt, verhoogt de software die wordt gebruikt om pagina’s te rangschikken en te beslissen welke pagina nummer één is voor een zoekresultaat, het belang van een pagina.

Anatomie van een link

De meest voorkomende analogie van een link is om het te vergelijken met een stem. Als pagina A naar pagina B linkt, suggereert pagina A dat pagina B een goede pagina is, pagina A vind pagina B. De enige lichte complicatie is de nofollow-tag. In een notendop biedt de nofollow-tag de mogelijkheid om koppelingen toe te voegen aan een pagina die een klikbare link naar een andere pagina maken zonder dat de link een stemming doorgeeft. Deze worden gebruikt voor tekstlink-advertenties, bijvoorbeeld wanneer ze verkeer naar een andere pagina verzenden zonder een stem uit te brengen.

Ik ga hier niet verder ingaan op de nofollow-tag, maar ik raad ten stelligste aan de WikiPedia-pagina te lezen voor een uitgebreide uitleg. Kortom, als u van een pagina op uw site naar een pagina op een andere site wilt linken zonder enige vorm van goedkeuring af te leiden, gebruik dan de nofollow-tag.

Waarom links belangrijk zijn

Het is niet zo moeilijk om links te vinden als stemmen, het is niet zo moeilijk om te begrijpen waarom links belangrijk zijn. Net zoals een politicus een verkiezing wint door meer stemmen te behalen dan andere kandidaten, beveiligen webpagina’s de eerste positie in een zoekresultaat door meer stemmen te behalen dan andere pagina’s. In tegenstelling tot een politieke verkiezing waar alle stemmen gelijk zijn, is dit bij zoekmachines echter niet het geval, en dit is waar de meeste verwarring ontstaat.

Waarom links niet allemaal gelijk zijn

Om dit verder uit te leggen, blijf ik bij de stemmingsanalogie en ga ik verder. Als u over links als stemmen nadenkt, is het nuttig om de term blokkering of blokkering van stemmen te beschouwen. Meestal geassocieerd met vakbonden betekent een blokstemming bij één persoon de stemrechten van alle leden van een organisatie. Laten we zeggen dat er 4 mensen in een kamer zijn die elk één groep mensen vertegenwoordigen.

De heer Smith vertegenwoordigt een groep van 1000 mensen
Mr Jones vertegenwoordigt een groep van 1500 mensen
Mevrouw Samson vertegenwoordigt een groep van 2000 mensen
Mevrouw Collins vertegenwoordigt een groep van 5000 mensen
Er wordt een voorstel aan de groep voorgelegd en de heren Smith, Jones en Samson stemmen allemaal vóór en mevrouw Collins stemt tegen. Op het eerste gezicht is dat 1 voor en het voorstel zou worden uitgevoerd. Mevrouw Collins vertegenwoordigt echter een groep van 5000 personen, 500 meer dan het aantal vertegenwoordigd door de heer Smith, de heer Jones en mevrouw Samson, dus in feite wordt de motie niet gedragen, deze wordt verslagen met 5000 stemmen tot 4500.

Dit is vrijwel hetzelfde als de manier waarop koppelingen werken. Simpel gezegd, koppelingen hebben verschillende stemrechten en het is perfect mogelijk dat een pagina met slechts 3 of 4 links hoger scoort dan een pagina met enkele honderden of zelfs enkele duizenden links. Het is dit aspect van linkbuilding dat zo slecht verkeerd wordt begrepen en de reden dat er een hele branche-aanbod is om links te bouwen op basis van X-aantal links voor Y-aantal dollars.

Hoe het juiste soort koppelingen te beveiligen

Er zijn mensen die beweren dat een link de moeite waard is, misschien hebben ze gelijk. Aangezien we nu echter begrijpen dat links niet allemaal hetzelfde gewicht hebben, moet het duidelijk zijn dat het beveiligen van links met veel gewicht een veel grotere impact op uw webpagina’s heeft dan links die weinig of geen gewicht dragen. Dus hoe kunt u links met gewichten beveiligen? Eenvoudig, maak iets de moeite waard om naar te linken! Het probleem is dat dit niet eenvoudig is, het is moeilijk. Het vereist gedachten, planning, onderzoek, creativiteit en hard werken en daarom keren de meeste mensen terug naar spam.

De overgrote meerderheid van de bedrijven voor linkbuilding werkt door link-spam te maken. In eenvoudige bewoordingen creëren ze koppelingen van plaatsen zoals forums, link farms, directory’s, blogs, hubs, sociale bookmarks en een steeds toenemend aantal andere manieren. Er zijn ook honderden artikelmappen die, in tegenstelling tot EzineArticles, automatische gesponnen artikelen van lage kwaliteit accepteren in ruil voor een link. Als u denkt dat alles wat belangrijk is de linkhoeveelheid is, bent u echt verwend voor keuze en zijn er duizenden bedrijven die u een vast aantal links voor een vast bedrag zullen bouwen.

Om u in staat te stellen een weloverwogen beslissing te nemen, laten we eens kijken naar enkele van de meer gebruikelijke technieken voor linkbuilding en bespreken waarom ze misschien niet de moeite waard zijn.

Forums – De meest voorkomende technieken voor linkbuilding op forums zijn het maken van een profielpagina en een handtekeninglink. Via handtekeninglinks kunnen koppelingen worden gemaakt onderaan berichten of opmerkingen die u op een forum achterlaat. Handtekeninglinks zijn in het beste geval van zeer lage kwaliteit en hoewel ze u mogelijk wat verkeer sturen, is het onwaarschijnlijk dat dit een langdurige impact heeft op de pagina’s waarnaar u linkt. Dit komt omdat deze links niet op verdiensten gebaseerd zijn, zoals het geval is met alle link-spammethoden, en het is geaccepteerd dat de zoekmachines steeds beter worden in het negeren van deze links en ze geen waarde toekennen.
Link farms – Deze worden gebruikt door vele link building bedrijven. Een link farm kan vaak een groot aantal websites en webpagina’s bevatten, allemaal onder de controle van het bedrijf dat de link bouwt. Door een link farm link te bouwen kunnen bedrijven een vast aantal links bieden tegen een vast bedrag, omdat ze veel webruimte hebben om de links op te bouwen. Het probleem met link farms is dat ze ontdekt kunnen worden door de zoekmachines en wanneer dat het geval is, zullen de links binnen deze sites geen positieve invloed meer hebben op de sites waarnaar ze linken. Er zijn een aantal variaties op dit thema, waaronder een techniek waarbij link building bedrijven pagina’s kopen binnen legitieme websites in een poging om geloofwaardig te lijken.
Mappen – deze zijn handig en kunnen koppelingen creëren die enige waarde hebben in de zin van het aantrekken van verkeer naar uw website. Maar in een andere zin zijn ze een vorm van spam; en, net als bij andere spamtechnieken, zijn links van directories over het algemeen niet op verdienste gebaseerd en dragen ze daarom zelden gewicht in termen van het helpen verhogen van je ranking. Er zijn echter enkele opmerkelijke uitzonderingen zoals de DMOZ-directory en Yahoo.
Hubs – Dit zijn pagina’s die zijn gemaakt op services zoals Squidoo. In theorie zijn Squidoo-hubpagina’s of lenzen zoals ze door deze specifieke service worden genoemd een geweldig idee en laten mensen pagina’s maken over iets waar ze om geven. Helaas hebben de spammers zich ook gerealiseerd dat het een eenvoudige manier is om pagina’s te maken voor het opbouwen van links, dus het is een eerlijke veronderstelling dat hubs worden gebruikt, omdat dit geen blijvende of enorm positieve impact zal hebben op uw website.
Blogs – Vaak SPLOGS-blogs genoemd (spamblogs) zijn een favoriet trefpunt van spammers die links gebruiken. Ze zoeken blogs op in de hoop een reactie en een bijbehorende link naar de website van hun klant achter te laten. Nogmaals, deze zijn niet verdienstelijk, tenzij de blog actief beheerd wordt door de eigenaar en populaire blogsoftware zoals WordPress automatisch nofollow links in reacties hoe dan ook. Dit maakt de links van weinig waarde anders dan de kleine hoeveelheid webverkeer die ze kunnen genereren tenzij je commentaar wordt geaccepteerd op een populaire blog met veel verkeer.
Sociale bladwijzers – Sociale bladwijzersites waren in hun begindagen mogelijk een bron van waardevolle links, maar de link waarmee spammers daar een einde aan hebben gemaakt. De meeste van de geloofwaardige bladwijzersites (Digg, Sphinn enz.) Erkenden dat hun platforms werden misbruikt door spammers en dat ze daarom nofollow-links gebruiken om ze af te schrikken.
We zouden kunnen blijven kijken naar de methoden en platforms die worden gebruikt door spammers, maar nu zou u een algemene afbeelding moeten opbouwen. Link-spammers maken over het algemeen koppelingen die niet op verdienste zijn gebaseerd en als zodanig kunnen de links die u koopt van hen een tijdje werken, maar uiteindelijk stoppen met werken. Het kan weken duren voordat ze stoppen met werken (dagen in extreme gevallen), het kan maanden duren en af ​​en toe zal het jaren duren maar uiteindelijk zullen ze stoppen met werken naarmate de zoekmachines beter worden in het filteren van de spammy-links van de op verdiensten gebaseerde.

Het is misschien de moeite waard om een ​​linkbuildingbedrijf te gebruiken dat de hierboven beschreven technieken gebruikt, maar als je dat doet, moet je je ervan bewust zijn dat je mogelijk je huis bouwt op zand, wat zelden een goed plan is.

Links kopen

Er zijn veel manieren om links te kopen. Ook hier kunt u een linkbuildingbedrijf gebruiken, maar u kunt ook rechtstreeks links kopen van website-eigenaren. Als u een link koopt en de link niet nofollowed is, bent u in strijd met de richtlijnen van Google. Kortom als Google uw gekochte links ontdekt, kan uw site uit hun directory worden verwijderd. Over het algemeen zullen ze eenvoudig elke waarde verwijderen uit de koppelingen die u hebt gekocht in plaats van u direct te straffen, maar het effect kan hetzelfde zijn.

Dus wie koopt links? Helaas kopen veel bedrijven links en net als bij linkbuilding is er in het algemeen een hele branche met links te koop op een aantal indrukwekkende websites, waaronder veel bekende algemene namen van bekende merken! Dat gezegd hebbende, het kopen van links kan erg duur zijn, omdat sommige organisaties duizenden euro’s per jaar vragen voor een enkele link. Om dit samen te voegen, hebben de meeste verkopers van links een permanente betaling nodig om de links die u koopt te behouden. Als je deze route aflegt, heb je diepe zakken nodig en loop je de handschoen van de spamteams van zoekmachines.

Hoe een goed linkdoel te identificeren

De term linkdoel betekent simpelweg een webpagina waarvan u een link wilt hebben. Losse link spammers, die alle links als gelijk beschouwen, is het identificeren van een goed linkdoel heel eenvoudig. Een goed linkdoel is een webpagina waarvan de lezers mogelijk geïnteresseerd zijn in de inhoud van een pagina op uw site. Dat is het.

Als u hierop verder gaat, zou u kunnen beweren dat een goed linkdoel een webpagina is met autoriteit waarvan de lezers mogelijk geïnteresseerd zijn in de inhoud van een pagina op uw site, maar dit introduceert eenvoudig een hele reeks complicaties die u verward in verwarring zullen brengen. Er zijn zoveel manieren om de autoriteit van een site te bepalen, inclusief Google’s PageRank-technologie, SEMoz’s MosRank-technologie, TrustRank, Spam Signals en een aantal andere statistieken die u eenvoudigweg moet beschouwen als een pagina die puur op de eenvoudige regel hierboven is gebaseerd, zouden de lezers van deze pagina zijn geïnteresseerd zijn in mijn pagina.

Als u deze filosofie toepast met uw linkbuilding, bouwt u koppelingen op waarmee u waardevol verkeer ontvangt terwijl u tegelijkertijd de autoriteit van uw pagina opbouwt. Het is een win-win-techniek. Natuurlijk zullen de linkspammers hiertegen argumenteren dat het tijdrovend en moeilijk is, en dat ze gelijk hebben. Deze zelfde experts zullen ongetwijfeld hun verbazingwekkende techniek voor overheersing door zoekmachines willen verkopen. Ze zullen ongetwijfeld de geheimen hebben ontdekt van het bouwen van langdurige en effectieve verbindingen met minimale inspanningen en slechts een paar honderd dollar. Maar vraag jezelf dit af. Als ze inderdaad een manier hebben gevonden om waardevolle koppelingen te bouwen, waarom domineren ze niet gewoon de zoekresultaten en verdienen ze een fortuin met affiliate marketing?

Werken Link Building Systems ooit?

Ja. Er zijn ongetwijfeld enkele mensen die methoden ontdekken om effectieve links snel en goedkoop te maken. Het lijdt geen twijfel dat deze methoden meestal door de zoekmachines worden ontdekt en dat ze snel ophouden effectief te zijn. Tegen de tijd dat je toegang krijgt tot deze rijke snelle schema’s is het een veilige gok dat de persoon die het heeft ontdekt zijn geld heeft verdiend en er nu nog een paar dollars uit knijpt door de techniek aan jou te verkopen. Zoals met de meeste dingen in het leven is er niet zoiets als een gratis lunch en deze schema’s kunnen het beste worden vermeden.

Anatomie van de perfecte link

Als u dit nog steeds aan het lezen bent, zou u nu een heel duidelijk beeld moeten hebben van wat een link is, waarom het waardevol is en waarom koppelingen een noodzakelijk onderdeel zijn van uw online marketingmix. Zoals dit artikel concludeert wil ik de samenstelling van een perfecte link schetsen. De perfecte link zou:

Verzend waardevol verkeer naar uw website
Vertel de zoekmachines dat uw site een autoriteit is
Laten we zeggen dat er een bedrijf met de naam Dive Dorset Ltd . Ze bieden duikvakanties voor de kust van Dorset in Zuidwest-Engeland. Hun vakanties zijn uniek en hebben op verschillende tv-programma’s en artikelen over het bedrijf gestaan ​​en hun unieke aanpak is verschenen in verschillende nationale kranten. Dit heeft ertoe geleid dat de website van het bedrijf een aantal koppelingen van topkwaliteit beveiligt en Google rangschikt ze vaak hoog wanneer mensen duiken gerelateerde zoekopdrachten uitvoeren.

Er zijn twee duidelijke paden om te verlagen met betrekking tot linkbuilding, linkspam en op verdienste gebaseerde. Het zou duidelijk moeten zijn dat linkspam minder inspanning vergt, maar geen langdurige koppelingen zal opbouwen waar verdienste op basis van meer inspanning vereist is, maar koppelingen bouwt die de tand des tijds zullen doorstaan. Het pad dat u kiest, is afhankelijk van vele factoren, niet het minst waarvan u over de beschikbare middelen beschikt en uw eetlust om een ​​bedrijf op te bouwen dat de tand des tijds zal doorstaan.

De zoekmachines zijn continu bezig met het opschonen van hun zoekresultaten van pagina’s met behulp van technieken voor het spammen van links, hoewel het duidelijk is dat ze een succespercentage hebben van minder dan 100%. De methoden voor het opbouwen van links zijn afhankelijk van uw mening over hoe effectief de zoekmachines zullen zijn om in de toekomst linkspam te detecteren. Als je denkt dat ze over de middelen beschikken om deze te overwinnen, heb je geen andere keuze dan op verdiensten gebaseerde links te bouwen. Als je gelooft dat er zoveel zijn, dat de zoekmachines een verloren strijd voeren, dan gooi je je hoed in de ring met de spammers.

Hopelijk heb je dit artikel gelezen, welke route je ook kiest, je kunt een weloverwogen keuze maken. Als u niets anders weghaalt, moet u begrijpen dat koppelingen die een minimale inspanning vergen waarschijnlijk weinig voordeel op de lange termijn zullen opleveren. Linkbuilding is een bron van ergernis, zelfs voor SEO-specialisten, en het is gemakkelijk in te zien waarom zoveel spamtechnieken worden gebruikt. Het internet is overspoeld met inhoud van slechte kwaliteit die is gemaakt om een ​​andere reden dan om een ​​link te maken naar websites van slechte kwaliteit die geen links op basis van verdienste kunnen aantrekken. Inderdaad, veel website-eigenaren kunnen eenvoudigweg geen manier zien om iets te creëren dat het waard is om op hun sites te linken en kunnen spam uit wanhoop koppelen