Linkbuilding

Learn the Basics of Quality Link Building for SEO

Wat is Linkbuildeing? Een betekenis
Linkbuilding, simpel gezegd, is het proces waarbij andere websites teruggaan naar uw website. Alle marketeers en bedrijfseigenaren zouden geïnteresseerd moeten zijn in het bouwen van koppelingen om verwijzingsverkeer te stimuleren en de autoriteit van hun site te vergroten.

Waarom links bouwen? De algoritmen van Google zijn complex en evolueren altijd, maar backlinks blijven een belangrijke factor in hoe elke zoekmachine bepaalt welke sites rangschikken voor welke zoekwoorden. Het opbouwen van links is een van de vele tactieken die worden gebruikt bij zoekmachine-optimalisatie ( SEO ) omdat links een signaal zijn voor Google dat uw site een kwaliteitsbron is die citaat waard is. Daarom hebben sites met meer backlinks de neiging hogere rankings te behalen.

wat is linkbuilding

Er is echter een goede manier en een verkeerde manier om links naar uw site te maken. Als u de langetermijnlevensvatbaarheid van uw site en bedrijf belangrijk vindt, zou u zich alleen moeten bezighouden met natuurlijke linkbuilding, dat wil zeggen, het proces van het verdienen van links in plaats van ze te kopen of anderszins te bereiken via manipulatieve tactieken (soms Black-Hat SEO genoemd , een praktijk die ervoor zorgt dat uw site in essentie wordt verbannen uit de zoekresultaten).

Dat gezegd hebbende, natuurlijke, organische link building is een moeilijk, tijdrovend proces. Niet alle links zijn gelijk gemaakt: een link van een authoraterende website zoals de Wall Street Journal zal een grotere impact hebben op je rankings op de SERP dan een link van een kleine of nieuw gebouwde website, maar links van hoge kwaliteit zijn moeilijker te verkrijgen .

In deze handleiding leert u hoe u kwaliteitslinks kunt bouwen die uw organische ranglijsten verbeteren zonder de Google-richtlijnen te schenden.

Vergeet niet dat linkbuilding noodzakelijk is bij het behalen van een hoge organische zoekrangschikking .

Waarom Linkbuilding belangrijk is voor SEO

Linkbuilding is belangrijk omdat het een belangrijke factor is in de manier waarop Google webpagina’s rangschikt. Google merkt op dat:

“Over het algemeen kunnen webmasters de rangorde van hun sites verbeteren door het aantal hoogwaardige sites die naar hun pagina’s linken te vergroten.”

Stel je voor dat we een site bezitten die windturbineapparatuur promoot die we verkopen. We concurreren met een andere fabrikant van windturbineapparatuur. Een van de ranking factoren Google zal kijken bij het bepalen hoe we onze respectievelijke pagina’s te rangschikken is link populariteit.

link bouwstrategieën

Hoewel het bovenstaande voorbeeld een algemeen beeld geeft van waarom koppelen van links belangrijk is, is het erg basaal. Het laat belangrijke factoren weg, zoals:

Het vertrouwen en de autoriteit van de koppelingspagina’s.
De SEO en content-optimalisatie van de respectieve sites.
De ankertekst van de inkomende links.
Voor een meer diepgaande uitleg over hoe PageRank wordt berekend, leest u deze bronnen door:

Het originele Google PageRank-papier
Een diepgaande discussie over de formule achter PageRank
De Wikipedia-pagina over het onderwerp
Het belangrijkste concept dat u moet begrijpen, is dat, zoals Google zegt, uw kans op inhoud hoger is voor zoekwoorden die u target, als u externe websites kunt laten linken naar uw pagina’s .

Strategieën voor eenvoudige linkbuilding: hoe u andere sites kunt koppelen om naar u te linken
Er zijn een aantal linkbuilding-strategieën die worden gebruikt om externe websites naar uw site te linken:

Inhoud maken en promoten – Maak boeiende, unieke inhoud van hoge kwaliteit waar mensen van nature naar willen verwijzen en naar verwijzen, en vertel mensen erover. U moet het woord verspreiden voordat u kunt verwachten dat iemand uw inhoud vindt en ernaar linken!
Recensies & Mentions – Plaats uw product, service of site voor influencers in uw branche, zoals populaire bloggers of mensen met een grote volgers op sociale media.
Koppelingen van vrienden en partners – Vraag mensen die u kent en mensen met wie u werkt om naar uw site te linken. Onthoud dat relevantie ertoe doet; links van sites die zich in dezelfde algemene branche of niche bevinden, omdat uw site meer waarde zal hebben dan links van willekeurige, niet-gerelateerde sites.
Het kan een tijdje duren om veel links te maken, maar wees geduldig en onthoud dat snelkoppelingen zoals het kopen van links tegen de richtlijnen van Google zijn en verwoestend kunnen zijn voor uw SEO. Neem geen risico’s.

Bouw gratis links met Internal Link Building

Er is een eenvoudige, ondergewaardeerde manier om koppelingen te maken naar de pagina’s waarvoor u probeert de positie van zoekmachines te verbeteren . En het is een methode waar u volledige controle over hebt: interne linkbuilding.

Als u probeert een webpagina te rangschikken, zijn er enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden:

Anchor-tekst – Een van de belangrijkste dingen waarmee zoekmachines rekening houden bij het rangschikken van een pagina is de tekst die een linkpagina gebruikt om over uw inhoud te praten. Dus als iemand links naar onze Good Guys-site voor windturbines met de tekst ‘onderdelen van de windturbine’ plaatst, kunnen we hoog scoren voor die zoekwoordcombinatie , terwijl als ze gewoon tekst als ‘Good Guys LLC’ hadden gebruikt om te linken naar onze site, zouden we niet hetzelfde rankingvoordeel genieten voor de uitdrukking “windturbinedelen”.
Kwaliteit van de koppelingspagina – Een andere factor die in aanmerking wordt genomen, is de kwaliteit van de pagina die de link verzendt; zoekmachines staan ​​toe dat links van vertrouwde pagina’s van hoge kwaliteit meer meetellen in boostingsranglijsten dan dubieuze pagina’s en sites.
Pagina waar de link op is gericht – Vaak zullen mensen die over uw site praten, naar de startpagina linken. Dit maakt het moeilijk voor individuele pagina’s om hoge rankings te behalen (omdat het zo moeilijk voor hen is om hun eigen link equity te genereren).
Dit zijn allemaal elementen die we niet kunnen controleren in een poging om andere sites naar ons te laten linken. We kunnen echter al deze elementen beheersen door vanuit onze eigen inhoud naar onze eigen pagina’s te linken. We kunnen:

Bepaal welke ankertekst u wilt gebruiken.
Bepaal op welke pagina die ankertekst moet worden gericht.
Zorg ervoor dat de kwaliteit en inhoud van de koppelingspagina hoog is (omdat het onze pagina is!).
Het opbouwen van externe links naar uw site is belangrijk, maar door meer te focussen op de optimalisatie van deze interne links, kunt u kwaliteitsgebonden in-links met rijke ankertekst opbouwen op de juiste pagina’s, waardoor u een ongeëvenaarde rankingboost krijgt ( gratis!).

Hulpmiddelen en tips voor interne links

Dus hoe ga je over het bouwen van deze geweldige interne links? Welnu, u kunt een systeem instellen voor het koppelen van uw pagina’s in een paar eenvoudige stappen:

Trefwoordonderzoek voor linkbuilding – Ten eerste moet u een keywordonderzoekstool gebruiken om u talloze trefwoorden voor te stellen die zowel relevant als populair zijn .
Trefwoorden toewijzen aan inhoud – Vervolgens moet u uw zoekwoorden strategisch groeperen , zodat een zoekvriendelijke informatiearchitectuur wordt gemaakt .
Koppel pagina’s met behulp van gerichte ankertekst – De laatste stap is om uw zoekwoordonderzoek toe te passen op intelligente interlinking; u doet dit door te linken naar inhoud met behulp van de zoekwoorden die u hebt ontdekt.
De uitvoering van het derde item is de sleutel. U moet er zeker van zijn dat u naar de juiste pagina’s linkt met de juiste ankertekst. Hier zijn een paar snelle tips om dit effectief uit te voeren:

Gebruik uw zoekopdracht op de site

Deze is vrij eenvoudig en kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt:

Pagina’s op uw site zoeken om naar een nieuwe pagina te linken – Wanneer u nieuwe inhoud maakt, moet u ervoor zorgen dat u op uw site kunt zoeken naar vermeldingen van vergelijkbare zoekwoordvariaties die u mogelijk naar die pagina wilt linken.
Een pagina zoeken die is gemaakt om naar te linken – Uw site kan meerdere auteurs van inhoud hebben. In dit geval hebt u misschien een vaag idee dat een pagina over ‘windturbinerotoren’ is gemaakt, maar u kent de paginatitel of URL niet. In dit geval kunt u het trefwoord typen in uw zoekopdracht om de betreffende pagina te vinden of Google zelf gebruiken. Om dit te doen, typ je eenvoudigweg: “site: http://www.goodguyswindturbineparts.com intitle: windturbinerotoren” in Google. Hiermee worden alle pagina’s geretourneerd die de zin bevatten die Google heeft geïndexeerd.
Maak een intern frame voor een SEO Link Building Wire
Om dit te doen, hoeft u alleen de zoekwoorden die u wilt targeten op de meest logische pagina’s in te delen. Laten we zeggen dat we uit drie pagina’s kunnen kiezen:

goodguyswindturbineparts.com/wind-turbine-parts
goodguyswindturbineparts.com/turbine-rotors
goodguyswindturbineparts.com/wind-turbine-shaft
Omdat de pagina met turbinerotoren absoluut de beste pasvorm lijkt te zijn voor ons sleutelwoord “windturbinerotoren”, stemmen we dat zoekwoord af op die pagina.

We kunnen op dezelfde manier “windturbinedelen” en “windturbine-as” matchen met de overeenkomstige pagina’s. In een spreadsheet ziet dit er ongeveer zo uit:

wat is interne linkbuilding

Zoals u kunt zien, is elke pagina gekoppeld aan meerdere zoekwoorden. Door dit document beschikbaar te maken voor al uw inhoudschrijvers, kunnen zij snel zien welke pagina’s zich richten op welke zoekwoorden; ze kunnen ook direct uw SEO wireframe controleren om te zien welke zoekwoorden zijn getarget (met een eenvoudige regel F!).