Linkbuilding

Learn the Basics of Quality Link Building for SEO

In deze sectie vindt u enkele tips en trucs voor het maken van links die we in de loop van de jaren hebben opgepikt. Sommige zijn kort elders in deze handleiding genoemd, maar ze zijn allemaal vrij specifiek en zouden best nuttig voor u moeten zijn, ongeacht in welke branche u werkt.

Versnel het koppelen van links

Stel dat we in de tuinbranche hebben gewerkt en tuinblogs wilden vinden om wat te doen. Ons eerste instinct is misschien om te zoeken naar ‘tuinblogs’ of iets dergelijks. Dit levert je zeker goede resultaten op, maar je zult door heel veel zoekresultaten moeten zoeken om een ​​behoorlijk aantal blogs te krijgen.

Om te helpen de dingen een beetje te versnellen, probeert u in plaats daarvan te zoeken naar ‘lijst met tuinblogs’, die u de volgende resultaten zullen geven:

Zoals je kunt zien, bevatten de eerste paar resultaten een heleboel lijsten met tuinblogs die al door andere mensen zijn samengesteld. Hiermee kunt u niet alleen sneller blogs vinden, maar ook blogs van betere kwaliteit omdat de lijst is samengesteld. Ik schreef een blogpost over linkbuilding met behulp van lijsten op het Moz-blog, waar je ook een kijkje op moet nemen.

Zoek bloggers met behulp van Followerwonk

Followerwonk is een geweldige kleine tool waarmee je veel analyses kunt uitvoeren op Twitter-accounts. Het is een Moz-tool die beschikbaar is als een afzonderlijk, goedkoper abonnement van Moz Pro.

Een van de functies van Followerwonk stelt u in staat om invloedrijke bloggers zeer snel en gemakkelijk te vinden. Het is de bios-optie Zoeken en u kunt zoeken op trefwoorden zoals deze:

Dit laat mensen op Twitter zien die “fashion blogger” in hun bio hebben:

U kunt deze resultaten dan exporteren naar een CSV die u vertelt welke van deze mensen websites hebben die naast hun bio worden vermeld. Als ze dat doen, kun je een kijkje nemen om te zien of ze een goed persoon zijn om mee te beginnen en uiteindelijk je content te promoten.

Krijg meer links van je infographics

Net als bij gastblogs is het bouwen van koppelingen met infographics de laatste jaren erg populair geworden. In het algemeen is het proces voor het verkrijgen van links hier hetzelfde als het op inhoud gebaseerde proces voor het opbouwen van links dat eerder is beschreven, maar er is hier een extra stap die u kunt nemen om nog een paar koppelingen te krijgen.

De techniek is gebaseerd op het feit dat sommige mensen uw infographics zullen insluiten, maar u geen link zullen geven. Dit is eigenlijk heel gebruikelijk, dus er is vaak gelegenheid voor u om deze websites te contacteren en hen om de link te vragen.

Om dit te doen, moeten we beginnen met het ophalen van een kopie van de bestandsnaam waar uw infographic wordt gehost. Merk op dat we de werkelijke jpg, png bestandsnaam willen in plaats van de URL zelf. We kunnen dit krijgen door naar de infographic te gaan, er met de rechtermuisknop op te klikken en ‘Copy Image URL:’ te selecteren.

Vervolgens moeten we naar Google Afbeeldingen gaan en op dit symbool zoeken:

Klik hierop en plak in de URL die we zojuist hebben gekopieerd:

Klik op zoeken op afbeelding en u krijgt de volgende resultaten:

Nu hoeft u alleen maar naar deze URL’s te gaan en ervoor te zorgen dat er een link naar uw website verwijst. Als dit niet het geval is, kunt u een snel e-mailbericht naar de eigenaar van de website sturen en hem vragen een link naar de oorspronkelijke bron toe te voegen.