Linkbuilding

Learn the Basics of Quality Link Building for SEO

Verkeer krijgen voor een nieuwe website kan moeilijk zijn als je het op de verkeerde manier aanpakt. Linkbuilding voor een pas gelanceerde website verschilt sterk van websites in het midden tot aan het einde van de groei, omdat er bepaalde kwaliteitssignalen en -processen aan de gang zijn die de zoekmachines vertellen dat uw site moet worden vertrouwd. Het gebruik van slechte linkbuildingtechnieken kan leiden tot veel verspilde inspanningen in de beginfase van de ontwikkeling van de site. Wij bieden jullie enkele linkbuilding tips aan!

Bouwen aan autoriteit en vertrouwen is essentieel om erkend te worden door de zoekmachines. Begin met de onderstaande tips en je bent goed op weg om de SERP’s op te blazen.

1. Krijg een lijst in de hoge kwaliteit Link-mappen. Verspreid niet te ver – we raden u aan alleen te blijven bij Best of the Web , Yahoo! Directory , JoeAnt en Business.com . Deze worden goed beschouwd en sturen hoge vertrouwensignalen naar de zoekmachines.

2. Geef persberichten door aan PR-sites. Een goede manier om de pers op te pikken, is door persberichten in te dienen bij PR-sites. Prweb , PRleap en PRnewswire zijn allemaal geweldige plaatsen om nieuws over uw lancering te verspreiden. Als uw product niet nieuws waardig is, zal het niet worden opgepikt. Produceer iets geweldigs dat de moeite waard is om over te praten en je zou sterk succes moeten hebben met persberichten.

Zorg ervoor dat je je persbericht optimaliseert voor verspreiding. Top Rank Blog heeft een goede gids om te gebruiken met behulp van uw persbericht als een marketingtool . Optify heeft ook een SEO-specifiek bericht over het optimaliseren van uw persberichten .

3. Verstuur gesloten beta-uitnodigingen. Als je een webtoepassing hebt, stuur dan explosies naar powerbloggers over je gesloten bèta. Zolang uw applicatie goed is, krijgt u een positieve pers en een aantal echt sterke links die verwijzen naar uw website. Bovendien hebben deze thought leaders waarschijnlijk goed, bruikbaar advies voor uw webapp.

4. Weggevertjes. Evenzo, als je een product hebt, vind je de beste bloggers in je ruimte en bied je een aantal product-weggeefacties aan in ruil voor een blurb over je bericht. Zorg ervoor dat u contact opneemt met de grootste bloggers met het grootste publiek om het rendement, zowel in verkeer als in het succes van SERP, met deze inspanningen te maximaliseren.

5. Begin met bloggen. Met constante, nieuwe inhoud vertel je de spiders om je website regelmatig te indexeren. U bouwt ook een publiek op voor uw product en geeft gebruikers extra redenen om terug te linken naar uw website. Hoe sneller u dit doet, hoe sneller u de SERP’s en uw gebruikers vertelt dat u een website bent die de moeite waard is om te worden gerangschikt

5. Ga sociaal. Een geweldige manier om direct verkeer te krijgen en ook een goede linkinstroom naar uw website te krijgen, is linkbait maken vanaf stap # 5. Een dag of wat doorbrengen om iets te creëren dat de moeite van het delen waard is, is niet de moeite waard voor een startende website. Matt Cutts, Google’s hoofd van Webspam, biedt enkele geweldige tips op zijn blog voor het maken van goede linkbait . SEOMoz.org heeft ook een uitgebreid artikel over de tactieken van Social Media Marketing , waar je specifieke tips kunt vinden om je in te dienen voor elke sociale media-website.

6. Krijg lokale. Het indienen van uw website bij alle relevante lokale telefoongidsen, en de zoekmachines, is van vitaal belang voor elk klein bedrijf. Dit is het “go social” alternatief voor het kleinere bedrijf, hoewel het nog steeds (mild) mogelijk is om linkbait als een klein bedrijf te creëren. Outspoken Media heeft een geweldige, diepgaande gids voor het lanceren van uw Small Business-website en ze bieden veel geweldige plaatsen om uw lokale website te vermelden.

7. Houd u bij linkbuilding aan links van hoge kwaliteit. Het kan verleidelijk zijn om al je persoonlijke vrienden te raken, vijfduizend artikelen in te dienen en spam de reacties op grote blogs te posten, maar er zijn sterke aanwijzingen dat deze links worden genegeerd totdat Google je website als vertrouwd ziet. Er zijn enkele sterke gevolgtrekkingen dat links van lage kwaliteit geen vertrouwenssignaal zijn voor nieuwe websites totdat Google (en de andere engines) al weten dat uw website geen spam is.

8. Maak een Crunchbase-, Squidoo- en Aboutus.org-pagina . Aboutus.org probeert websiteprofielen van het internet te hebben, terwijl Crunchbase profielen van technische bedrijven heeft met volglinks . Squidoo biedt een aangepaste lens voor elk bedrijf of elke persoon die er een wil maken. Het bezoeken van deze sites is een goede manier om reputatiemanagement op uw eigen SERP te starten en krijgt ook nog enkele koppelingen naar uw site. Als u een goed genoeg website-bio maakt op Aboutus.org, kunt u deze ter overweging indienen om uw link te laten volgen.

9. Gastblog. Zoek de relevante bloggers in uw branche en reik uit. Toon waardering voor hun blog en ook expertise in uw vakgebied, en de meeste bloggers zullen zeer genereus zijn met hun netwerk. U kunt ook in het algemeen gerichte anchor-tekst voor uw blog ontvangen.

10. Wees geduldig. Social media werken niet altijd. Soms verschijnt u niet meteen in de SERP’s. Door drastische maatregelen te nemen, zoals het kopen van een groot aantal links, kan uw website worden verbannen voordat deze ooit van de grond komt. We willen allemaal nummer 1 worden per maand, maar de realiteit (en competitieve aard) van de SERP’s is dat dit gewoon geen mogelijkheid is.